Löwenthal

Weebosch

Woningproject: krachtig ontwerp op een prominente locatie

Löwenthal | Weebosch

Op een prominente plek in dorpskern Weebosch is deze vrijstaande levensloopbestendige woning gerealiseerd. Een bescheiden woning in formaat en vorm, maar toch krachtig vormgegeven met enkele strakke lijnen en sterk contrasterende kleuren.

Gegevens

Locatie
Weebosch

Bruto inhoud

370 m3 + bij- en aanbouwen

Status
Opgeleverd 2021

Strakke dak- en gevelafwerking met contrasterende kozijnen, donker hout & wit pleisterwerk

 

Het zadeldak aan de straatzijde is bedekt met vlakke pannen zonder onderbrekingen zoals leidingdoorvoeren, dakramen of schoorstenen.

De inpandige goot zorgt voor een strakke lijn als overgang tussen dakpannen en wit stucwerk, gelijk aan de dakrandafwerkingen van de platdak aanbouwen.

De kozijnen zijn op diverse plekken in het witte stucwerk verdeeld en qua formaat afgestemd op de achterliggende binnenruimtes. Op prominente plekken zijn de kozijnen gecombineerd met donkere houten gevelbekleding.

Dat zorgt ervoor dat het massieve blok met wit stucwerk wordt opengebroken.

Levensloopbestendige woning

 

Dit huis is een toekomstgerichte woning omdat het volledige woonprogramma aanwezig is op de begane grond. Met andere woorden een levensloopbestendige woning met slaap- en badkamer op de begane grond. De woon- en eetkamer met keuken zijn in een open ruimte centraal gelegen in de woning. Aan de tuinzijde met zo veel mogelijk glas. Aan de straatzijde, ook vanwege inschijnende koplampen, is bewust gekozen voor smallere kozijnen.

 

Aan de tuinzijde zijn 2 grote aanbouwen om een overdekt terras heen gelegen. Zo ontstaat een knusse en tochtvrije buitenruimte en is er rondom contact met de tuin mogelijk.