Thuis in Eersel

Groes | Eersel

Thuis in Eersel

Groes | Eersel

Maar zelden kom je als architect een plan tegen waarbij alles zo goed op zijn plaats valt.

Gegevens

Locatie
Groes | Eersel

Bruto inhoud

Vrijstaande woningen: 680 m3
(+ bijgebouwen)
2-Kapper: 600 m3 (+ bijgebouwen)

Status
Opgeleverd 2022

Van verouderd bedrijfspand tot een nieuwe woonwijk op een toplocatie

 

Een verouderd bedrijfspand midden in een woonwijk wordt geruimd en maakt plaats voor 6 kavels met ruime afmetingen op een toplocatie. Met deze uitgangspunten kent een project eigenlijk alleen winnaars. De woonwijk knapt ervan op en 6 gezinnen kunnen opwachting maken om de woning van hun dromen te betrekken met een schitterende tuin erachter gelegen.

Een verfijnde terugkeer naar de jaren ’30: prachtige woningen harmonieus gemaakt

 

De woningen zijn ontworpen in jaren ’30 stijl, met flinke overstekken en grote betimmerde goten. Warm roodkleurig metselwerk en keramische dakpannen in een donkere kleur, passen zowel bij deze stijl als in de omgeving. Twee topgevels op de vrijstaand geschakelde woningen en twee op de vier tweekapper woningen dragen als het ware het project. Door de herhaling is er voldoende samenhang tussen de woningen en dit leidt tot een evenwichtig straatbeeld. Dit wordt nog eens extra kracht bijgezet door de hoeken van de woningen die naar elkaar gericht zijn met ornamenten en donker metselwerk uit te werken. De 6 woningen vormen zo een mooi ensemble met veel expressie.

 

De keuze om de topgevels in het midden van de tweekappers te plaatsen, dus over beide woningen heen, zorgt ervoor dat deze ruim opgezet kunnen worden en stralen daarmee de luxe uit die we voor dit project zochten.

Groen en duurzaam wonen

 

Onze focus bij dit project was ook duurzaam wonen.
De woningen zijn voorzien van een (gasloze) energiezuinige aardwarmtepomp en zonnepanelen, hoogwaardige isolatiematerialen en een gunstige oriëntatie met betrekking tot oververhitting. Hiermee wordt volledig gebruik gemaakt van duurzame energie en hebben de woningen een A+++ energielabel.

 

De afmetingen van de woonkamer en keuken zijn ruim en het daglicht komt vanuit meerdere gevels de woning binnen. Het zorgt dan ook voor prettige leefruimtes. Wit gestucte wanden en plafonds combineren fraai met de zwart stalen glasdeuren en de eikenhouten vloeren in een Hongaarse punt.

(onder-)aannemers

 

Aannemer: Maas Bouw Eersel (www.bouw-maas.nl)

Constructeur: Kracht Contstructief Advies (www.krachtconstructiefadvies.nl)

W-installateur: Huybers Installatiebedrijf (www.huybersinstallatiebedrijf.nl)

E-installateur: Peeters Elektrotechniek Eersel (www.peeterselektrotechniek.nl)

Houten vloeren: Oak House (www.oak-house.nl)

Kozijnen: van der Aa Kozijnen (www.vanderaa-kozijnen.nl)

Inrichting openbare ruimte: DIGGRS Infra BV (www.diggrs.nl)

Staalbouw: VWM Staalbouw BV (www.vwmstaalbouw.nl)