Vrijstaande Woning

Molenhoefstraat | Udenhout

Vrijstaande Woning

Molenhoefstraat | Udenhout

Deze woning is gelegen aan een uitvalsweg van Udenhout richting Berkel-Enschot. Aan deze straat zijn vele verschillende type woningen aanwezig. Deze moderne jaren ‘30 woning past prima in dat rijtje en valt in positieve zin op door zijn rijke detaillering en mooie materialen.

Gegevens

Locatie
Molenhoefstraat | Udenhout

Bruto inhoud
750m3 + kelder + bij- en aanbouwen

Status
Opgeleverd 2019

Een jaren ’30 woning met moderne elementen

 

Het meest in het oog springende element is de samengestelde en asymmetrische rieten kap, een kenmerkend onderdeel in een woning van de jaren ‘30.  In de kap zijn 2 grote dakkapellen en het halfronde ossenoog aan de voorzijde opgenomen. Aan de linkerzijgevel is tevens een stevige schoorsteen ingewerkt.

De voordeur prominent in beeld

 

Met hardsteen zijn rondom de woning en in de schoorsteen enkele accenten aangebracht, steeds 3 stuks boven elkaar. Zo ook bij de hoofdentree van de woning die met een platdak uit het hoofdvolume is geschoven. De voordeur heeft hiermee een prominente plek gekregen in het ontwerp.

Mooie verbinding met een boeiboord

 

Aan de achterzijde verbindt een witte robuuste boeiboord de terrasoverkapping en de platdak aanbouw. Deze vouwen zich aan de achterzijde om de woning heen. Met houten spanten krijgt de terrasoverkapping een warme uitstraling.

De zwarte planken tussen de kozijnen op de verdieping zorgen ervoor dat de kap losgetrokken wordt van de gemetselde onderbouw. Het plaatje is compleet gemaakt met een fraaie, handvorm wasserstrich, baksteen en een hardstenen plint.