Vrijstaande Woning

Schadewijkstraat | Eersel

Vrijstaande Woning

Schadewijkstraat | Eersel

In 2015 is met een Ruimte-Voor-Ruimte titel mogelijk gemaakt om een woning te realiseren aan de Zuidoostelijke rand van Eersel. Gelegen tegen uitbreidingswijk Kerkebogten op een ruim kavel aan een doorgaande weg. Er is een grote afstand gecreëerd tussen de relatief drukke weg en het huis dankzij een ruime inrit.

Gegevens

Locatie
Schadewijkstraat | Eersel

Bruto inhoud
1.000m3 + bij- en aanbouwen

Status
Opgeleverd 2018

Klassiek boerderijtype in een uniek ontwerp

 

Het ontwerp dat we op deze prachtige locatie realiseerden, is hoofdzakelijk gestoeld op de principes van een klassiek boerderijtype. Een gemetseld woondeel met paarsbruin metselwerk gecombineerd met een staldeel met zwart potdekselwerk als gevelbekleding. Dit is een bekend principe in het Brabantse buitengebied.

 

Het bijzondere aan dit ontwerp is dat de 2 bouwdelen op een spannende en hedendaagse manier bij elkaar zijn gebracht. Het meest in het oog springende zijn de 2 materialen in de kap, riet en pannen, die horizontaal in elkaar verstrengeld zijn. De voordeur is in het zwarte deel met een flinke setback in het volume geduwd. Door kleine bescheiden openingen toe te passen in het metselwerk, is de locatie van de voordeur alsnog in één oogopslag duidelijk.

Karakteristieke uitstraling dankzij lamellenroosters

 

De raamopeningen in het staldeel hebben een flink formaat, maar door de lamellenroosters blijft het karakter van een gesloten staldeel gehandhaafd. De lamellenroosters zijn ook een welkome beschutting tegen te veel direct zonlicht.

Een lichtrijke kantoorruimte

 

De kantoorruimte in de aanbouw aan de achterzijde heeft een parallelle kap en is verbonden met het woonhuis via een corridor, volledig afgewerkt in glas. De schoorsteen vormt de overgang tussen het staldeel en het woondeel.