Vrijstaande Woning

Bergeijksedijk | Eersel

Vrijstaande Woning

Bergeijksedijk | Eersel

Deze vrijstaande woning, opgeleverd in 2021, is een echte blikvanger. De nieuwbouwwoning is gelegen aan één van de historische dorpslinten van Eersel aan de rand van uitbreidingswijk Kerkebogten.

Gegevens

Locatie
Bergeijksedijk | Eersel

Bruto inhoud
800 m3 + overkapping en garage

Status
Opgeleverd 2021

Elegante nieuwbouwwoning in een onalledaags jasje

 

Deze nieuwbouwwoning is een elegante woning in een modern jasje. De basis is eenvoudig, maar de kozijnencompositie maakt het huis pas echt onalledaags en uniek. De voorgevel van de woning is ontworpen met drie groepen van raamkozijnen in twee horizontale en één verticale lijn. Door het gebruik van een luifel, doorgetrokken raamdorpels en de verticale koppeling tussen de kozijnen wordt het krachtige lijnenspel nog eens extra versterkt. De zwarte kleur van deze kozijnen steekt daarbij ook mooi af tegen het witte keimwerk van de buitenmuren. Het zadeldak met zijn overstekken en het vlak van zonnepanelen is bouwkundig gedetailleerd als een strakke schijf wat het geheel een moderne uitstraling geeft.

Natuurlijk licht geeft een vrij gevoel binnenshuis

 

De unieke afwerking wordt ook in het interieur doorgetrokken. De open trap is hét pronkstuk in de woonkamer. Deze zorgt voor een open gevoel door heel de ruimte. Het verticale raamkozijn over de twee verdiepingen, zorgt voor een ruime hoeveelheid daglicht die over de trap valt en zorgt voor een vrij zicht naar buiten op de overloop. In de gehele woning is gebruik gemaakt van glazen deuren wat een vrij gevoel geeft van de keuken naar de woonkamer en omgekeerd. De tv met open haard staat centraal in de woning en is een ware blikvanger in zowel de woonkamer als de eetkamer. Aan de achterzijde van de woning wordt ook extra daglicht binnengehaald middels een uitbouw met een lichtstraat over de volledige breedte van het huis. Hierdoor is ook de binnenzijde van de woning in meerdere opzichten verrassend te noemen.

 

Het totale plaatje heeft zo een eigen identiteit gekregen binnen de uitbreidingswijk Kerkebogten.