19 woningen

Klaproosstraat | Berkel-Enschot

19 woningen

Klaproosstraat | Berkel-Enschot

Op een schitterende locatie in het dorp Berkel-Enschot maakt een voormalige basisschool plaats voor een inbreidingslocatie van 19 nieuwbouwwoningen. De woningen zijn dusdanig op het terrein gepositioneerd dat alle woningen een vrij uitzicht hebben en enkele mooie grote bestaande bomen behouden zijn gebleven. Daarmee is de openbare ruimte met speeltuintje direct mooi groen aangekleed.

Gegevens

Locatie
Klaproosstraat | Berkel-Enschot

Bruto inhoud
19 woningen van ±400m3 + bijgebouwen

Status
Gerealiseerd 2019

OPENBARE RUIMTE

 

In de directe omgeving van de school zijn de meeste woningen opgetrokken in twee bouwlagen met kap en hier borduurt het nieuwbouwplan op voort. Echter waar de omgeving veelal een sobere uitstraling heeft, zijn deze gezinswoningen ontworpen met een luxe detaillering en hoogwaardige materialen.

ARCHITECTUUR

 

In het ontwerp zijn twee verschillende kleuren metselwerk gekozen om een mooi contrast te creëren. Verder zijn er fris, witgrijze ornamenten in de voorgevel, achtergevel en in de hoeken verwerkt om de woningen een luxe uitstraling te geven. Samen met de betimmerde goten heeft het geheel een fraaie en herkenbare architectuur gekregen en krijgt deze inbreiding een eigen identiteit binnen de woonwijk.

(onder-)aannemers

 

Opdrachtgever: Roozen van Hoppe Bouw & Ontwikkeling
Opdracht: 19 nieuwbouwwoningen Berkel Enschot
Oplevering: 2019
Stedenbouwkundig advies: Urban Jazz
Aannemer bouw: OptHoog
Constructeur: Hooijen Konstruktiebureau BV