Gezinswoning

Lage Heide | Dommelen

Gezinswoning

Lage Heide | Dommelen

Omringd door natuur met uitzicht op een mooi, groen plein staat deze ruime gezinswoning in de Dommelse nieuwbouwwijk Lage Heide. Het uitgangspunt voor deze woning was een eenvoudige vorm met een eyecatcher in de vorm van het zadeldak. Onder de nadrukkelijk aanwezige kap komen meerdere materialen, kleuren en vormen op fraaie wijze bij elkaar.
Er is gekozen voor een combinatie van metselwerk, stucwerk, houten gevelbekleding, lamellen en stalen zetwerk die samen een modern geheel vormen.

Gegevens

Locatie
De Aa | Dommelen

Bruto inhoud
850m3 + overkappingen

Status
Opgeleverd 2022

Eigentijds karakter

 

De begane grond is met een donkere, strakke langformaat gevelsteen opgetrokken. De verdieping is met wit stucwerk in een afwijkende kleur en materiaal uitgevoerd. De boeiboord van de carport is vormgegeven met donker zetwerk en snijdt met een strakke lijn in het hoofdvolume. Daaronder begeleidt de houten gevelbekleding bezoekers naar de voordeur.

In de voor- en achtergevel lopen de gevelopeningen tot aan de kap door omhoog en vormen zo de verbinding tussen deze elementen. Lamellen zorgen voor comfort achter de zuidgeoriënteerde glasopeningen en geven een eigentijds karakter aan de woning.

Terrasoverkapping

 

Aan de achterzijde van het pand ligt de terrasoverkapping gedeeltelijk onder en gedeeltelijk naast de woning. Een geheel glazen hoekpui onder de overkapping verbindt de keuken naadloos met het terras. De strakke zwarte lijnen van het zetwerk benadrukken de ligging van het terras dat als het ware een hap uit het hoofdvolume neemt.

De aanbouw aan de achterzijde is een verlengde van de voorzijde met geheel houten verticale gevelbekleding dat voor een warme uitstraling zorgt. De lange en smalle vorm komt voort uit de vorm van de kavel. Met een groot hoekkozijn heeft de werkplek in de aanbouw contact met de gehele tuin en de woning.

Daglicht

 

De zolderverdieping heeft meerdere slaapkamers en heeft met de grote glasopeningen tot in de nok een schitterende hoeveelheid daglicht. De lamellen aan de voorzijde zijn zodanig gepositioneerd dat deze direct zonlicht voorkomen maar voldoende zicht naar buiten geven.

(onder-)aannemers

 

Interieur ontwerp: Medie Janssen Interieurarchitect 
Aannemer bouw: Bouwservice Burgmans
Aannemer interieur: Wilti keuken & interieur
Constructeur: Kracht Constructief Advies
Parketvloeren: Oak House