Vrijstaande Woning

Molenpad | Steensel

Vrijstaande woning

Molenpad | Steensel

Aan de Zuidelijke rand van Steensel is deze woning gerealiseerd in een uitbreidingswijk. Mooi uitkijkend op het buitengebied heeft deze woning een geheel met glas opengewerkte hoek. Vanuit de woonkamer kijk je over vele honderden meters weg over de natuur.

De rechthoekige plattegrond is doelmatig verdeeld in ruime woonvertrekken en de kap is dusdanig hoog dat een vast trap naar de zolder mogelijk is gemaakt. Dat biedt mogelijkheden om de zolderruimtes te gebruiken als extra hobby- en/of slaapkamers.

Gegevens

Locatie
Molenpad | Steensel

Bruto vloeroppervlak
675m3 + bij- en aanbouwen

Status
Opgeleverd 2020

Een flinke overstek zorgt er voor dat er niet te veel opwarming optreed door direct zonlicht in de zomer, als de zon het hoogste staat. Het zink in de overstek is het meest beeldbepalende element is met strakke naden uitgevoerd. Het vormt een lijnenspel dat het pannendak en -gevel opsluit en de voordeur markeert.

De verzonken plaatsing van de zonnepanelen sluiten moeiteloos aan bij de vlakke pannen. De pannen zijn op 2 hoeken van de woning tot op de grond doorgetrokken. Een strak omlijnd hoekkozijn geeft een stoere uitstraling en zorgt er voor dat de strakke lijnen van de overstek op een tactische plaats wordt onderbroken voor een extra dramatisch effect.

Aan de achterzijde is de ruime terrasoverkapping met grof aangezette kolommen als een afzonderlijke volume in het pannendak geschoven, uitgewerkt in hetzelfde zink. De overkapping loopt aan de voorzijde over in een carport.

Met grote lichtstraten wordt gezorgd dat de keuken wordt voorzien van ruim voldoende daglicht.