Langgevelboerderij

Ganzestraat | Hapert

Langgevelboerderij

Ganzestraat | Hapert

Aan deze uitvalsweg te Hapert is een woning herbouwd, met groot bijgebouw en poolhouse. Op steenworp afstand van het buitengebied, gelegen op een ruim kavel was het passend om een langgevelboerderij te ontwerpen. Geheel volgens lokaal gebruik met een gemetseld woongedeelte en een gepotdekseld staldeel. Het woondeel met een rijke detaillering zoals raamluiken, muizentand, schouders, rollagen en schoorsteen. Het staldeel met kleinere ingetogen ramen en een lagere goothoogte. Het geheel afgedekt met een rieten kap met verbijzondering bij het woonhuis met pannen en koperen goot. Een plint hout de verschillende elementen, samen met de kap bij elkaar.

Gegevens

Locatie
Ganzestraat | Hapert

Bruto vloeroppervlak
1.250m3 + bijgebouwen

Status
Opgeleverd 2012

Het ossenoog in de rieten kap is een subtiele verwijzing naar de voordeur van de woning.

Aan de achterzijde is een eigentijdse boogvormige aanbouw opgetrokken met veel ramen. Met een rieten kap zijn deze vormen fraai te maken. Het betreft een leefkeuken met vide tot aan de kap. Het is een heerlijke ruimte om van de tuin te kunnen genieten geworden.

Het poolhouse en de garage is met dezelfde materialen vormgegeven, maar met een terugliggende positie en meer ingetogen uitstraling.