Vrijstaande woning

Jeneverbesdreef | Bergeijk

Vrijstaande woning

Jeneverbesdreef | Bergeijk

Een grote kap met flinke overstekken dekt deze woning op imposante wijze af. Het programma op de verdieping was een stuk kleiner dan op de begane grond. Dat was aanleiding om de woning dusdanig vorm te geven dat de begane grond als een sokkel dient voor de verdieping. De verdieping komt door een afwijkend materiaal en kleur en door deze in detail iets terug te leggen van de begane grond, als ware het een los volume, boven op de sokkel te liggen.

Locatie:
Jeneverbesdreef | Bergeijk

Bruto Inhoud:
950m3 + Bijgebouwen

Status:
Opgeleverd 2017

De begane grond is opgebouwd uit zwart gemetselde schijven en volumes. De carport is, net als de terrasoverkapping aan de achterzijde, met een groots gebaar in een gemetselde haak opgenomen in het ontwerp. De voordeur, met een zinken afwerking rondom, maakt de haakvorm langer en daarmee extra imposant. Dat maakt van een belangrijk element als de voordeur een bijzonder accent. Ook op andere plekken is het strenge zwarte metselwerk opengewerkt met glasopeningen en/of een zinken afwerking.

De verdieping is opgetrokken met een witte stucwerk afwerking. Vijf ritmisch geplaatste hoge ramen zorgen voor een luchtige gevel die contrasteert met de extra grof aangezette kap met grote overstekken. Een spanning die de kap extra kracht bijzet. Met een strakke boeiboord afwerking, vlakke pannen en dakkapellen met een zinken felsafwerking heeft de prominente kap een uiterlijk gekregen dat past bij een dergelijk prominent onderdeel.