Vrijstaande Woning

Postels Huufke | Vessem

Vrijstaande woning

Postels Huufke | Vessem

In 2019 werd deze woning, oorspronkelijk gebouwd in 1970, aangekocht. Het is schitterende gelegen aan de rand van Vessem met een fraai uitzicht aan de Zuidoostzijde. Deze bungalow was toe aan update, alhoewel er voldoende kwaliteiten in het originele ontwerp aanwezig waren. De verschillende ruimtes waren zorgvuldig rondom een centraal atrium gelegen en de plantenkas aan de achterzijde had een verbijzondering in de vorm van een kap gekregen. In een latere fase is de entree aan de voorzijde van de woning vergroot op een helaas niet al te fraaie wijze. Deze aanbouw hebben we verwijderd en de voordeur verplaatst naar de zijkant van de woning.

Gegevens

Locatie
Postels Huufke | Vessem

Bruto vloeroppervlak
1.034m3

Status
Opgeleverd 2021

Op een paar bijzondere plekken zijn nieuwe accenten toegevoegd. Zo is de nieuwe voordeur beter zichtbaar gemaakt met een metalen luifel die ruim uitsteekt en zijn de gevels in deze hoek met hout afgewerkt. Hetzelfde metaal zien we terug bij de carport. De kap op de voormalige plantenkas die in het nieuwe ontwerp dienst doet als hobbyruimte is voorzien van een zwart zinken afwerking. Deze vormt een mooi contrast met het witte stucwerk. Aan de atriumzijde is een grote nieuwe pui geplaatst die de hobbyruimte voorziet van een schitterende hoeveelheid daglicht.

De intrinsieke kwaliteit van het ruime atrium was groot en daar hebben hoefde dan ook weinig aan veranderd te worden. Wel hebben we de hoeveelheid glas in de gevels van het atrium gemaximaliseerd en tussen de gevelopeningen zo veel mogelijk hout toegepast. Ook de deuren die toegang verschaffen vanuit de slaap- en logeerkamers zijn uitgevoerd met dezelfde houten afwerking. Het hout zorgt voor een stuk vriendelijkere uitstraling dan de oorspronkelijke grijze metselstenen. In de gehele woning zijn de grijze metselstenen bedekt met een laag stucwerk. De fris witte kleur waarin het stucwerk is geschilderd maakt de facelift compleet.

Intern zijn enkele wanden verplaatst en is de ruimte aan de straatzijde vergroot door o.a. het entreeportaal te verwijderen. Hierdoor is ruimte ontstaan voor een schitterende open keuken. Door enkele weloverwogen geplaatste raamopeningen is er voldoende zicht op de straat zonder te veel privacy weg te geven.