Woonwijk Kerkebogten

Kerkebogten | Zuid-Oost Eersel

Woonwijk Kerkebogten

Kerkebogten | Zuid-Oost Eersel

Deze levendige wijk biedt een breed scala aan woningtypes en prijsklassen, waaronder seniorenwoningen, starterswoningen en huurwoningen. De ontwerpen zijn gebaseerd op historische stijlelementen in combinatie met eigentijdse elementen.

Naam:
Woonwijk Kerkebogten

Locatie:
Zuid-Oost Eersel

Bruto Vloeroppervlakte
ca 450 m2

Status:
Gerealiseerd 2008 – 2023

Uitbreidingswijk Kerkenbogten: een mix van historische stijl en hedendaagse architectuur

 

In nauw overleg met de gemeente is uitbreidingswijk Kerkebogten tot stand gekomen. Buro Sengers is verantwoordelijk voor de ontwerpen van ongeveer de helft van de ruim 400 woningen.

Het betreft een breed scala aan types en prijsklassen om te zorgen voor een levendige en gevarieerde woonwijk.

Van appartementen tot ruime vrijstaande woningen. Van levensloopbestendige seniorenwoningen tot starterswoningen en van huurwoningen, goedkope woningen tot (middel-)dure woningen.

Historiserende stijl en moderne accenten in een hedendaagse woonwijk

 

De basis van de ontwerpen bestaat uit een historiserende stijl. De gevels opgetrokken uit metselwerk en de daken afgewerkt met keramische dakpannen, veelal met ruime betimmerde overstekken.

Binnen dit uitgangspunt is volop gevarieerd in de details en ornamenten. Zo nu en dan zijn er moderne elementen ingevoerd op belangrijke locaties zoals stalen kaders en gevelpannen. De pallet aan kleuren is beperkt gehouden.

Door deze ontwerpuitgangspunten en het kleurenpallet kent de wijk een grote samenhang. Het resultaat is een frisse hedendaagse woonwijk.

Meer weten over één van onze projecten?

Meer weten over één van onze projecten? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer. Natuurlijk bespreken we ook graag uw wensen voor een verbouw- of nieuwbouwproject.