Appartementengebouw

Koestraat | Hilvarenbeek

Appartementengebouw

Koestraat | Hilvarenbeek

Aan de rand van het centrum van Hilvarenbeek maakt een voormalige basisschool plaats voor een woningbouwproject van 19 appartementen en 12 patiobungalows.

Naam:
Appartementengebouw

Locatie:
Koestraat | Hilvarenbeek

Bruto Vloeroppervlakte
2000 m2

GO Appartementen
19 x 62 m2

Status:
Gerealiseerd 2020

Woningbouwproject in Hilvarenbeek: 19 appartementen en 12 patiobungalows met bijzondere inpassing

 

Gelegen aan de Koestraat, 1 van de historische bebouwingslinten, is er veel aandacht besteed aan de inpassing. Hiervoor zijn verschillende ontwerpelementen ingezet, zoals verschillende kleuren metselwerk, een duidelijke parcellering in de vormentaal en veel ornamenten.

Door de bovenste laag in een pannendak met ruime dakkapellen uit te voeren is het mogelijk 3 lagen van identieke appartementen uit te voeren en qua goot- en bouwhoogte toch aan te blijven sluiten op de woningen in de straat.

Op de 2 uiterste hoeken is de hoogte beperkt tot 1-woonlaag-met-kap om nog beter aan te sluiten op de directe omgeving.

Representatief woningbouwproject met inpandige corridors en gemetselde loggia’s

 

De appartementen worden ontsloten met een inpandige corridor. Daarmee presenteert het gebouw zich aan alle zijden met een representatieve voorzijde en zijn er geen galerijen in het zicht. Door het toepassen van gemetselde loggia’s (inpandige balkons) blijft het gebouw een krachtige eenheid met een rechte gevellijn.

In het pannendak zijn de scheidingen tussen de appartementen zichtbaar gemaakt metselwerk en zinken afdekkers. De hoofdentree is even breed als 1 appartement en daarmee in hetzelfde stramien opgenomen.

Ook de bergingen aan de achterzijde zijn op dezelfde manier opgenomen in het ontwerp. De topgevels op de hoeken zijn prettige afwisselingen op de langskap.

Energiezuinig en groen gebouw

 

Alle woningen zijn uitgevoerd volgens het nul-op-de-meter principe. Een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van energiegebruik van woningen heeft alle vermogens op elkaar afgestemd. Dit geldt zowel voor de elektrische bodemwarmtepompen, het warmte terugwin ventilatiesysteem en de zonnepanelen. Daarmee zijn de huurders vrijgesteld van een energierekening voor het verbruik. Er zijn ook nestkastjes voor zwaluwen opgenomen in het metselwerk en holtes opgenomen waar vleermuizen gebruik van kunnen maken.

Meer weten over één van onze projecten?

Meer weten over één van onze projecten? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer. Natuurlijk bespreken we ook graag uw wensen voor een verbouw- of nieuwbouwproject.