Bax Metaal

Elskensakker | Bergeijk

Bax Metaal

Elskensakker | Bergeijk

Dit betreft de herlocatie van meerdere bedrijven naar 1 locatie voor gezamenlijk gebruik. Onder 1 dak kan het totale proces plaatsvinden van inkomende goederen tot uitgaand product met meerdere metaalbewerkingen. Een ruime overzichtelijke hal met veel daglicht en lichte kleuren zorgt voor een prettige werksfeer. Op de begane grond is aan de straatzijde over een lengte van ruim 50m met grote daglichtopeningen transparant gemaakt. Het bedrijf openbaart zich hiermee en de werknemers hebben zicht naar buiten.

Naam:
Bax Metaal

Locatie:
Elskensakker | Bergeijk

Bruto Vloeroppervlakte
Kantoor: 1.100 m2
Bedrijfshal: 4.700 m2

Status:
Gerealiseerd 2021

Het pand oriënteert zich aan de Elskensakker met een groot wit gestuct kantoorgebouw. Door de gevels iets te laten overhellen ontstaan diepe negges en steekt het kantoordeel niet alleen qua kleur, maar ook qua vorm af van de bedrijfshal. De combinatie van wit stucwerk, zwarte kozijnen en houten delen zorgt voor een frisse kleurencombinatie. De Bedrijfshal zelf is met meerdere materiaaltoepassing en vertikale glasstroken op meerdere plaatsen opgeknipt in kleinere delen van een meer menselijke schaal.

Aan de laad- en loszijde staat een luifel over de volledige lengte van het gebouw zodat vrachtwagens niet op de weg of op het terrein hoeven te manoeuvreren, maar 1 richting op kunnen blijven rijden met in- en uitgang aan tegenoverliggende zijdes. Boven op de luifel is nog een riant dakterras voorzien die direct bereikbaar is vanuit de kantine.

Het interieur, mede mogelijk gemaakt door Len Interieur uit Bergeijk, is geheel in lijn met de buitenzijde afgewerkt met zwart staal, houten latten en een stoere betonvloer. De trap draait in de entree omhoog de vide in als ware eyecatcher bij binnenkomst.

Dit gebouw vormt samen met het tegenover gelegen pand van Q-fin een mooi ensemble van overhellende en divergerende volumes van wit stucwerk.

Meer weten over één van onze projecten?

Meer weten over één van onze projecten? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer. Natuurlijk bespreken we ook graag uw wensen voor een verbouw- of nieuwbouwproject.