Interconnect

Steenbok | ‘s-Hertogenbosch

Interconnect

Steenbok | ‘s-Hertogenbosch

Een datacentrum vervult in de hedendaagse maatschappij een dubbelrol. Enerzijds kunnen we niet zonder omdat werk, socials etc. er van afhankelijk zijn. Anderzijds zijn deze superbeveiligde, introverte gebouwen een onderwerp van discussie in relatie tot esthetiek en duurzaamheid. Wij presenteren met trots een ontwerp wat op beide fronten een sterk antwoord geeft; een prachtig en duurzaam gebouw gelegen aan een zichtlocatie naast de ringweg van ’s-Hertogenbosch.

Naam:
Interconnect

Locatie:
Steenbok | ‘s-Hertogenbosch

Bruto Vloeroppervlakte
Kantoor: 4.600 m2
Datacentrum fase 1:  6.800 m2
Datacentrum fase 2:  5.100 m2

Status:
In Aanbouw

Op het gebied van duurzaamheid worden nieuwe technieken ingezet om de gegenereerde warmte elders her te gebruiken en alle beschikbare plaatsen op het dak van de gebouwen worden gevuld met zonnepanelen. Tevens worden er carports gerealiseerd waarvan het gehele dak bestaat uit zonnepanelen op het parkeerterrein.

Op de gladde sandwichpanelen afwerking is een patroon van bijna 1,5km aan gevelvinnen gelegd. Metalen stukken zetwerk die qua kleur afsteken tov de donkere ondergrond en het maken tot een interessant schouwspel. Als het donker wordt veranderen de gevelvinnen in een lichtgevend strepenpatroon. Met speciale technieken wordt gezorgd dat elk LED lampje over de 1,5km aan LED-strips afzonderlijk kan worden aangestuurd en uitgelezen.

Het kantoor krijgt de meest prominente plek van het terrein. Het geheel is met 45 graden schuin georiënteerd op de snelweg. 2 grote volumes grijpen in elkaar met divergerende en convergerende lijnen. Een grote vliesgevel met entreeportaal vormt het centrale punt van de voorgevel. Daarachter rijst een brede vide over alle verdiepingen de hoogte in.

Het flinke formaat van het kantoorgebouw krijgt een meer menselijke schaal door sterk genuanceerd metselwerk toe te passen. Hiermee worden de grotere gesloten gedeeltes van het gebouw meer levendiger qua kleur.

Meer weten over één van onze projecten?

Meer weten over één van onze projecten? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer. Natuurlijk bespreken we ook graag uw wensen voor een verbouw- of nieuwbouwproject.